torstai 1. marraskuuta 2018

Atlanterhavsparken ja Klippfiskakademiet


Keskiviikkona lähdimme aamulla bussilla kohti Sandvikan rantaa, jossa sijaitsi päivän aktiviteetit, eli yhdessä ruoan tekeminen, turskan tutkiminen laboratoriossa sekä vapaa kiertely akvaariossa. Saavuttuamme perille oppilaat ja opettajat jaettiin kahteen sekaryhmään, joista toinen aloitti ruoantekemisellä ja toinen akvaariokierroksella.



Keittiössä meidät jaettiin neljään pikkukeittiöön, jossa oli eri maista oppilaita ja agendamme oli valmistaa norjalaista ruokaa buffet muodossa ja valmistimme mm. kalahampurilaisia, valaswrappeja ja murupiirakkaa.






Puolessa välissä päivää vaihdoimme toisen ryhmän kanssa paikkoja ja menimme katsomaan, kun akvaarion työntekijä Tommy leikkeli turskaa. Hän selosti englanniksi joka vaiheen ja saimme halutessamme katsoa ja koskea lautaselle laitettuja sisäelimiä. Joitakin oppilaita näkymät ällöttivät, mutta Suomen tiimin Leena ja Teresa olivat enemminkin innoissaan ja taisi turskan suolisto käydä Teresan sylissäkin. 




Tommyn turskatuokion jälkeen pääsimme kiertämään akvaariota omaan tahtiin ja ulkonakin pystyi käydä katsomassa pingviinejä, saukkoja ja hylkeitä.




Kiertelyn jälkeen kokoonnuimme kaikki yhdessä syömään valmistetun buffet aterian Klippfiskakademian tiloihin ja ruokapöydässä pääsimme opettamaan tanskalaisille ja saksalaisille oppilaille suomen kielen vaikeimpia sanoja, joten lentokonesuihkuturbiinimoottoriapumekaanikkoaliupseerioppilas tuli varmasti tutuksi.



Lähdimme takaisin bussilla noin klo. 15.00, jonka jälkeen loppuilta oli vapaata meillä oppilailla. Team Finlandin Teresa ja Sini lähtivät patikoimaan ja Peppi ja Leena menivät keilaamaan muiden projektimaiden oppilaiden kanssa.





Leena


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti