Keskiviikkona lähdimme aamulla bussilla kohti Sandvikan
rantaa, jossa sijaitsi päivän aktiviteetit, eli yhdessä ruoan tekeminen,
turskan tutkiminen laboratoriossa sekä vapaa kiertely akvaariossa. Saavuttuamme
perille oppilaat ja opettajat jaettiin kahteen sekaryhmään, joista toinen
aloitti ruoantekemisellä ja toinen akvaariokierroksella.
Keittiössä meidät jaettiin neljään pikkukeittiöön, jossa oli
eri maista oppilaita ja agendamme oli valmistaa norjalaista ruokaa buffet
muodossa ja valmistimme mm. kalahampurilaisia, valaswrappeja ja murupiirakkaa.
Puolessa välissä päivää vaihdoimme toisen ryhmän kanssa
paikkoja ja menimme katsomaan, kun akvaarion työntekijä Tommy leikkeli turskaa.
Hän selosti englanniksi joka vaiheen ja saimme halutessamme katsoa ja koskea
lautaselle laitettuja sisäelimiä. Joitakin oppilaita näkymät ällöttivät, mutta Suomen
tiimin Leena ja Teresa olivat enemminkin innoissaan ja taisi turskan suolisto
käydä Teresan sylissäkin.
Tommyn turskatuokion jälkeen pääsimme kiertämään akvaariota
omaan tahtiin ja ulkonakin pystyi käydä katsomassa pingviinejä, saukkoja ja
hylkeitä.
Kiertelyn jälkeen kokoonnuimme kaikki yhdessä syömään
valmistetun buffet aterian Klippfiskakademian tiloihin ja ruokapöydässä pääsimme
opettamaan tanskalaisille ja saksalaisille oppilaille suomen kielen vaikeimpia
sanoja, joten lentokonesuihkuturbiinimoottoriapumekaanikkoaliupseerioppilas
tuli varmasti tutuksi.
Lähdimme takaisin bussilla noin klo. 15.00, jonka jälkeen
loppuilta oli vapaata meillä oppilailla. Team Finlandin Teresa ja Sini lähtivät
patikoimaan ja Peppi ja Leena menivät keilaamaan muiden projektimaiden
oppilaiden kanssa.
Leena
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti